Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan kısa bir yazılı açıklamada, Ramallah'ın batısındaki Beyt Ur köyünden 39 yaşındaki bir erkeğin, İsrail askerleri tarafından şehrin yakınlarındaki bir İsrail ordusu bariyeri önünde vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Xinhua'ya konuşan görgü tanıkları, şehrin dışında bulunan İsrail ordusu yol kesme bariyerinde askerlerin Filistinli erkeğe doğrudan ateş ettiklerini ve bölgedeki ambulansların ona ulaşmasını engellediklerini ifade etti. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, İsrail'den Batı Şeria'daki evlerine dönen Filistinli işçileri kontrol etmek amacıyla yol kesme bariyerini kurduğunu da eklediler. İsrail ordusu olayla ilgili hemen bir açıklama yapmadı. Öte yandan, sosyal medyadaki Filistinli aktivistler, Filistinli erkeğin yerde kanlar içindeki cansız bedenini gösteren kısa video klipler yayınladı.

Filistin'deki Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin yakın tarihli bir raporuna göre, İsrail bu yılın başından bu yana Batı Şeria'da 55 Filistinliyi öldürdü. Gazze'deki Filistinli sağlık görevlileri, Gazze Şeridi'nin doğusu ile İsrail arasındaki sınırın yakınında gece düzenlenen protestolar sırasında İsrail askerlerinin biri ağır en az beş Filistinli protestocuyu yaraladığını da duyurdu. Gazze Şeridi'nin doğu sınırındaki gece protestoları ve İsrail askerleriyle çatışmalar, 14 yıldan uzun süredir bu kıyı bölgesine uygulanan İsrail ablukasına karşı dört gündür üst üste devam ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI