Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayınlanan ortak bir açıklamada, "Gana'nın COVAX Tesisi'nden Kovid-19 aşılarını alan ilk ülke olmasından memnunuz. Gana'daki BM Ülke Ekibi'nin bir parçası olan UNICEF ve DSÖ olarak, tüm ortaklarla yakın işbirliği içinde aşılama kampanyasını destekleme ve virüsün yayılmasını kontrol altına alma taahhüdümüzü yineliyoruz" denildi.

Gana'nın atanmış Enformasyon Bakanı Kojo Oppong Nkrumah, hükümetin önümüzdeki haftadan itibaren bölümlere ayrılmış nüfus arasında Kovid-19 için aşılama yapacağını söyleyerek, insanları çalışmalar başladığında aşı olmak için kendilerini hazırlamaya çağırdı.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Oppong Nkrumah, "Gana hükümeti, tüm Ganalıların refahını sağlama konusunda kararlılığını sürdürürken, iki taraflı ve çok taraflı kuruluşlar aracılığıyla tüm nüfusu kapsayacak kadar yeterli aşı elde etmek için tüm gücüyle çaba sarf ediyor" dedi.

Aşılanacak ilk grubun arasında sağlık çalışanları, 60 yaş ve üstü yetişkinler, altta yatan sağlık sorunları

bulunan kişiler, ön saflardaki yürütme, yasama, yargı organları çalışanları ve bunların ilgili personeli, ön saflardaki güvenlik personelleri, bazı dini liderler, temel çalışanlar, öğretmenler ile Greater Accra, Greater Kumasi ve çevre bölgelerdeki diğer kişiler olacak.

Editör: İRFAN KARSLI