Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

İspanya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Kongresi'nde yaptığı konuşmada Sanchez, "Şirketleri sadece kurtarmak değil, aynı zamanda onları güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Başbakan, yardım paketinin şirketlerin "faaliyetlerine devam etmelerine, gerekli yatırımları yapmalarına ve ekonomik toparlanmaya başlamak için ihtiyaç duydukları çalışanları işe almalarına" izin vererek "bilanço tablolarının ödeme gücünü güçlendirebileceğini" söyledi.

Sanchez, ülkenin aşılama programına devam etmesiyle birlikte İspanya'nın "ekonomik toparlanmasının sarsılmaz bir umuda sahip olduğu" ile "kesin ve güvenli bir ufukta bulunduğu" konusunda iyimser konuştu.

"Sağlık başlığındaki acil durumun son aşamasında, ekonomik ve sosyal toparlanmanın başlangıcındayız" diyen Sanchez, ülkede bugüne kadar 3.165.191 doz aşı uygulandığını ve aşı programının artık "sonuçlarını vermeye başladığını" ifade etti.

Sanchez, ülkedeki aşı tedarikinde gelecek haftalarda büyük bir artış yaşanacağını duyurmadan önce, "İspanya, uygulanan dozların sayısına bakıldığında Avrupa Birliği genelinde dördüncü sırada... Haftada 540.000 doz aşı uygulanıyor" diye konuştu.

"İspanya önümüzdeki çeyrekte dört kat daha fazla aşı alacak" diyen Sanchez, ülkenin nüfusunun yüzde 70'ini aşılama hedefine yaz sonuna kadar ulaşacağını savundu.

Dünya, pandemiyi kontrol altına almaya çalışırken; İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde halihazırda onaylanmış koronavirüs aşılarıyla aşılamalar devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 23 Şubat'ta verdiği bilgiye göre, dünya genelinde aralarında Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de bulunduğu ülkelerde, 73'ü klinik deneme aşamasında olan 255 aday aşının geliştirilmesine devam ediliyor.

Editör: İRFAN KARSLI