CanSinoBIO yaptığı yazılı açıklamada, "Ad5-nCoV ile yapılan yaklaşık bir milyon aşılamada kan pıhtılaşmasıyla ilişkili ciddi bir yan etki bildirilmemiştir" diye belirtti. Bu açıklama, ABD'li federal sağlık kuruluşlarının Salı günü, kan pıhtılaşması oluştuğuna dair bazı bildirimler üzerine, Ad5-nCoV ile benzer bir teknoloji uygulayan Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısının kullanılmasının durdurulması çağrısı yapmasının ardından geldi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

CanSinoBIO ve Johnson & Johnson'ın geliştirdiği her iki aşı da adenovirüs adı verilen bir başka virüs içermesine karşın, CanSinoBIO'nun aşısında Johnson & Johnson'ın aşısından farklı bir adenovirüs kullanılıyor. Rusya'nın Interfax haber ajansına göre Rus ilaç şirketi Petrovax, Ocak ortasında yaptığı açıklamada, Ad5-nCoV aşısının denemelerine katılan Rus gönüllülerin yüzde 92,5'inde yüksek seviyelerde antikor gelişimi gözlendiğini bildirmişti. Ad5-nCoV aşısına şimdiye dek Çin, Macaristan, Şili, Meksika ve Pakistan'da acil kullanım onayı verilmiş bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI