Çin Ulusal Radyosu, Çin'in Suzhou Abogen Biosciences (AbogenBio) şirketinin kurucusu Ying Bo ile telefonda yaptığı özel söyleşiye dayandırdığı Salı günkü haberinde, AbogenBio, Çin Askeri Bilimler Akademisi'ne bağlı Askeri Tıp Enstitüsü ve Walvax Biyoteknoloji Limited Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirilen ARCoV aşısının Faz 2 deneylerinin sorunsuz devam ettiğini ve sona yaklaştığını bildirdi.

Haberde deneylerin son aşamasının, Çinli klinik sözleşme araştırma kuruluşu Tigermed ile yakın işbirliği içinde önümüzdeki ay yurtdışında başlayacağı dile getirildi. Ayrıca yılın üçüncü çeyreğinden itibaren ARCoV'un yıllık üretim kapasitesinin 120 milyon doza ulaşacağı belirtildi.

Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi'ne göre küresel Kovid-19 vaka sayısı 140 milyona, can kaybı sayısı ise 3 milyona yaklaşıyor. Şu ana kadar iki mRNA Kovid-19 aşısının insanlar üzerinde kullanılmasına onay verildi. Bunlardan birincisi ABD'li ilaç üreticisi Pfizer'in Alman şirketi BioNTech ile ortak ürettiği aşı, diğeriyse ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna Therapeutics ile birlikte ürettiği aşı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI