Maratona katılan diğer 151 kişinin güvende olduğu açıklandı. Bunlardan hafif yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan sekiz kişinin durumları stabil. Baiyin şehrinin belediye başkanı Zhang Xuchen, Pazar sabahı düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki hava koşullarının ani değişimi sonucunda bu kamu güvenliği olayının meydana geldiğini söyledi. Zhang Xuchen, eyalet yönetiminin olayın sebebini araştırmaya devam etmek için özel bir ekip kurduğunu belirtti.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Maraton yarışı, Baiyin şehrinin Jingtai ilçesinde bulunan Sarı Nehir Taş Ormanı turizm bölgesinde Cumartesi sabahı düzenlendi. Kurtarma merkezine göre, Cumartesi günü saat 13:00 civarında, 20 ila 31 km arasında yarışın yüksek irtifa etabında dolu, dondurucu yağmur ve fırtına etkili oldu. Katılımcılar, hava sıcaklığındaki ani düşüş nedeniyle fiziksel rahatsızlık ve sıcaklık kaybı yaşadı.

Katılımcılardan bazıları kayboldu ve yarış durduruldu. Yerel yönetimler acil duruma müdahale için harekete geçti ve bölgeye kaybolanları aramak için yeterli donanıma sahip 1.200'den fazla kurtarma personeli gönderildi. Gece sıcaklık tekrar düşerken bölgenin zorlu arazisi ve topografyası, arama-kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. Dağ maratonu yarışına toplam 172 kişi katılmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI