Maliye Bakanlığı ve Acil Durum Yönetim Bakanlığı tarafından tahsis edilen acil durum fonu, afet yardım çalışmalarına destek olmak ve afetten etkilenen bölgelerdeki insanların geçimlerini sağlamak amacıyla kullanılacak. Yetkililer, yardım çalışmalarına destek olmak için bölgeye 5 bin çadır, 10 bin portatif yatak ve 20 bin battaniye gönderdi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Çin Deprem Ağları Merkezi'ne (CENC) göre, Yunnan eyaletindeki Dali Bai Özerk İli'nde yer alan Yangbi Yi Özerk İlçesi'nde Cuma günü Beijing saatiyle 21.00-23.00 arasında (TSİ 16.00-18.00), büyüklüğü 5'in üzerinde dört deprem meydana geldi. Deprem, özerk ildeki 12 ilçe ve şehrin tamamında hissedilirken, en çok etkilenen ilçe Yangbi oldu. Merkez'in verilerine göre, bundan yalnızca birkaç saat sonra, Cumartesi günü saat 02.04'te (TSİ Cuma günü 21.04) ise Golog Tibet Özerk İli'nin Maduo ilçesi 7,4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

Editör: İRFAN KARSLI