Çin Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ODI bu dönemde 222,87 milyar yuan (yaklaşık 34,3 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti. Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkeleriyle yaptığı yatırım işbirliği de gelişme kaydetti. Dört aylık dönemde bu ülkelere yatırım geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14 artarak 5,96 milyar doları buldu. Toplam yatırımın yüzde 17,4'ünü oluşturan bu rakam, geçen yılın aynı döneminden yüzde 1,8 daha fazla.

HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor

Dışarıya dönük imalat ve bilgi aktarımına yönelik yatırım da büyümeye devam etti. Örneğin imalat sektörü yılın ilk dört ayında 5,72 milyar dolar çekerek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 oranında artış gösterdi. Bakanlık verilerine göre, Çin'in yerel girişimlerinin ODI'leri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,5 artarak 27,39 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, bu dönem gerçekleşen toplam ODI'nin yüzde 79,8'ini oluşturdu.

Editör: İRFAN KARSLI