Gui'an Yeni Bölgesi yönetim komitesi, Amerikan teknoloji devi Apple ve Guizhou-Bulut Bilişim Büyük Veri Yönetimi Limited Şirketi'nin ortaklaşa inşa ettiği veri merkezinin Gui'an'daki faaliyetlerine Salı günü başladığını kaydetti. Apple, Çin'deki ilk veri merkezini Gui'an Yeni Bölgesi'nde açmak için 2017 yılında Guizhou eyalet yönetimiyle anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada belirtilen yatırım bedeli 1 milyar ABD doları olan veri merkezinin Çin ana karasında iCloud hizmeti sunması planlanıyor.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Veri merkezinin, Çinli tüketicilerin kullanıcı deneyimini erişim hızı ve hizmet güvenilirliği açısından daha da geliştirmesinin yanı sıra Çin ana karasında Apple ürünleri ve hizmetlerine yönelik toplam güveni de artırması bekleniyor. Guizhou, iklimi, enerji temini ve ağ altyapısı sayesinde Çin'in büyük veri endüstrisinin öncüsü haline geldi. Eyalet, bulut bilişim ve büyük veri merkezlerinin yanı sıra bölgesel genel merkezlerini kurmaları için de Apple, Huawei, Tencent ve Alibaba gibi sektörün önde gelen bir dizi oyuncusunu bölgeye çekmeyi başardı.

Editör: İRFAN KARSLI