Çin'in kuzeyinde Shanxi eyaletinde yer alan Jincheng kentindeki hastalık önleme ve kontrol merkezine göre, yerel hastalık kontrol ve önleme merkezi bir araba lastik paketinde virüse rastladı. Merkez, bunun ardından bir acil durum müdahalesi başlattı. Paketle temas kuran tüm çalışanlar karantina altına alındı ve hepsinin testleri negatif çıktı. İlgili tüm ürünler de mühürlendi.

Çin'in kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin merkezi Hohhot'taki hastalık önleme ve kontrol merkezinin idare merkezinin verdiği bilgiye göre de, kentteki bir 4S dükkanındaki (Türkiye'deki galerileri andıran, satış, servis ve yedek parça hizmeti sunan işletmeler) araba parçası paketlerinden alınan 5 numunenin koronavirüs testi pozitif çıktı.

İdare merkezinden Pazar günü yapılan açıklamada, teyitli bir koronavirüs vakasının bildirildiği şirkete ait araba parçalarının üç partisinin Hohhot'taki üç 4S dükkanına dağıtıldığı belirtildi. Daha sonra bu dükkanlardan birinde, testleri pozitif gelen paket örneklerine rastlandı.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Üç dükkan da kapatıldı ve ilgili araba parçaları mühürlendi. Ürünlerle yakın temas halindeki tüm çalışanlar karantina altına alındı ve testleri şu ana kadar negatif çıktı. Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, alınan örneklere uygulanan koronavirüs testi pozitif çıkan araba parçası paketleri, Hebei eyaletindeki Cangzhou ile Shandong eyaletindeki Yantai ve Linyi kentlerinde tespit edildi.

Beijing'de araba parçaları satışında görev alan bir çalışana Kovid-19 teşhisi konması ve bazı araba parçası paketlerinin de virüs testlerinin pozitif gelmesinin ardından, geçen Aralık'ta Çin'in farklı kentilerindeki ilgili personele ve araba parçalarına nükleik asit testleri uygulanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI