Yerel bir televizyonun düzenlediği bir programda konuşan Zayid, "Mısır İlaç İdaresi (Mİİ), bugün itibariyle vermiş olduğu resmi ruhsatı bize yarın sabah erkenden gönderecek," dedi. Mısır, ilk parti Sinopharm aşılarını 10 Aralık'ta aldı. Mısır Sağlık Bakanı, bu partinin Mİİ tarafından yapılan dört testten geçirildiğini ve bu testlerin hepsinin de aşının güvenliğini kanıtladığını söyledi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı
Mısır'ın başkenti Kahire'de Öğrenciler bir okulda ders yapıyor, 17 Ekim 2020. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Zayid, ikinci Kovid-19 aşı sevkiyatının Mısır'a birkaç gün içerisinde ulaşacağını ve bunların Mısırlılara Ocak ayının kalan günlerinde ulaştırılacağını sözlerine belirtti Mısır ve Çin, Kovid-19 krizinin başından beri tıbbi yardım ve karşılıklı uzmanlık paylaşımı yoluyla pandemiye karşı sıkı bir işbirliği yapıyor. Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendislik Merkezi'ne göre, şu ana kadar Mısır'da toplam 140.878 Kovid-19 vakası teyit edilirken Kovid-19 nedeniyle toplam 7.741 kişi yaşamını yitirdi.

Editör: İRFAN KARSLI