Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Yüksek Halk Mahkemesi (SPC), Yüksek Halk Savcılığı (SPP) ve Adalet Bakanlığı tarafından ortak yayınlanan yönetmeliğe göre, iki grup arasında uygunsuz görülen davranışlar listesinde, adli dava süreçlerini etkileme, adli vakalarda fikir alışverişi, karşılıklı çıkar temini, uygunsuz iletişim ve çıkar ortaklığının söz konusu olduğu durumlar da yer alıyor.

Bu tür görevi kötüye kullanmaların izlenmesi için daha fazla çaba sarf edilmesini öngören yönetmelikle; mahkemeler, savcılıklar ve ilgili makamlar, avukatların mesleklerini yapma hakkını güvence altına alan mekanizmaların güvenilir şekilde uygulanmasını sağlamaya, hakimler ve savcılar ile avukatlar arasında açık ve şeffaf iletişimi kolaylaştıran platformlar oluşturmaya çağırılıyor.

Eski hakim ve savcıların hukuk firması personeli olarak istihdamını düzenleyen SPC, SPP ve Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla geçtiğimiz günlerde çıkarılan başka bir yönetmelik uyarınca, mahkemeler veya savcılıklar tarafından görevden alınan eski kamu görevlilerinin hukuk bürolarınca istihdamı da yasaklanıyor.

İstihdamları, ilgili düzenlemeleri ihlal etmeyen ve mahkeme veya savcılıktaki görevlerinden emekli olduktan sonra avukat olarak ya da başka bir görevde hukuk firmalarında çalışmayı seçenlerin, ilgili başvuru ve onay prosedürlerine uymak ve emekli oldukları mahkeme veya savcılık ile her türlü idari ve gelir bağını tamamen kesmek zorunda olduğu belirtiliyor. Yönetmelikte, bu tür durumlarda, bu kişilerin daha önce mahkemelerden veya savcılıklardan aldıkları emeklilik maaşlarının kesileceği vurgulanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI