Çin-Rusya İyi Komşuluk ve Dostane İşbirliği Anlaşması'nın imzalanmasının 20. yıldönümünü kutlayan Wang, Çin-Rusya dostluğu davasına öteden beri bağlı olan stratejik ve akademik çevreleri kutladı ve onlara gönülden teşekkür etti. Wang, anlaşmanın Çin-Rusya ilişkilerinin uzun vadeli, sağlıklı ve istikrarlı gelişimi için yasal bir temel oluşturduğunu söyledi.

Çin'in Rusya ile yapılan anlaşmanın ruhunu ileriye taşımayı, daha geniş alanda ve daha derin düzeyde işbirliğini teşvik etmeyi sürdüreceğini söyleyen Wang şöyle konuştu: "Bu iki ülke, eşitlik, dürüstlük, işbirliği ve hukuka saygıda liderliği üzerine alan büyük ve sorumlu ülkeler olacaktır. İki ülke ayrıca büyük yenilenme yolunda yan yana yürüyecek ve insanların kader ortaklığın inşasına sürekli yeni ivmeler kazandıracaktır."

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Lavrov ise 20 yıl önce imzalanan anlaşmanın iki ülke halkı arasındaki dostlukta yeni bir sayfa açtığını söyledi. Anlaşmanın Rusya ile Çin arasında stratejik işbirliğini derinleştirmede önemli bir rol oynayacağını kaydetti. Çin Sosyal Bilimler Akademisi ve Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen bu yılki forumun teması, "Çin ve Rusya: Yeni Dönemde İşbirliği ve Çin-Rusya İyi Komşuluk ve Dostane İşbirliği Anlaşması'nın imzalanmasının 20. yıldönümünün kutlanması" olarak belirlendi.

Editör: İRFAN KARSLI