EFES-2022 Tatbikatı sürüyor EFES-2022 Tatbikatı sürüyor

Kentin bazı bölgelerinde caddeler, sokaklar ve yan yollarda, ayak bileğine ve hatta dizlere kadar gelen su nedeniyle işlerine gidenler ve milyonlarca bölge sakini büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. İşlerine gitmeye çalışanların, sabah Dakka'daki Hazrat Shahjalal Uluslararası Havalimanı'na giden suyla kaplanmış yolda güçlükle ilerlediği görüldü. Dakka'nın iş ve ticaret merkezi Motijheel'deki faaliyetler ciddi şekilde etkilendi ve birçok ofis çalışanı, tüccar ve işçi günlük planlarını gerçekleştiremedi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da düşük rakımlı bir bölgede sular altındaki bir caddeden geçen çekçekler, 1 Haziran 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Her zaman olduğu üzere, Dakka'nın suyla kaplı birçok bölgesinde insanların yardımına çekçekler yetişti. Bangladeş Meteoroloji Dairesi'nden kıdemli meteorolog Mohammad Aftab Uddin, gazetecilere yaptığı açıklamada Dakka'da Salı günü saat 9.00'a kadar üç saat içinde 85mm yağış kaydettiklerini söyledi. Meteoroloji Dairesi, önümüzdeki birkaç gün boyunca yağışların devam etmesini bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI