Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Zhao Kezhi, Salı günü yaptığı açıklamada, Çin'in iki ülkenin ve bölgenin güvenliğini ve istikrarını sürdürmek üzere terörle mücadelede işbirliğini artırmak ve iki taraflı güvenlik işbirliği mekanizmasını güçlendirmek için Pakistan'la yakın iletişim ve işbirliğini devam ettirmek istediğini belirtti.

Pakistan Başbakanı Ulusal Güvenlik Bölümü ve Stratejik Politika Planlama Danışmanı Moeed Yusuf ile yaptığı çevirimiçi toplantı sırasında açıklamalarda bulunan Zhao, Çin ile Pakistan'ın kaya gibi sağlam bir dostluğa sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi (ortada), Pakistan'ın Pencap eyaletinin Ravalpindi kentindeki Kombine Askeri Hastanesi'nde, Dasu terör saldırısında yaralanan Çin vatandaşını ziyaret etti, 18 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ahmad Kamal/Xinhua)

Pakistan tarafının Dasu saldırısını çözerek failleri kapsamlı şekilde soruşturup cezalandırmasını ve kaçan şüphelileri adalete teslim etmesini umduğunu dile getiren Zhao, Pakistan'ın Pakistan'daki Çin vatandaşları ve programlarının güvenliğini sağlamak için yasalara uygun şekilde terör güçleriyle mücadeleye yönelik önlemleri ve güvenlik güçlerini artırması gerektiğini sözlerine ekledi. Yusuf ise Pakistan'ın failin yakalanması ve terör güçlerinin hiçbir müsamaha olmaksızın cezalandırılması için tüm güç ve imkanlarını kullanacağını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI