JADMA'ya göre 820 doğrudan satış kuruluşunun toplam satış tutarı Mart 2021'e kadar yıllık yüzde 20,1 artışla yaklaşık 97 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Amazon ve Rakuten gibi büyük çevrimiçi alışveriş siteleri aracılığıyla yapılan işlemler güçlü biçimde devam etti. Dışarı çıkmaktan kaçınan veya evden çalışan insanlar gıda, ev aletleri ve mobilya satın almak için internet veya telefon siparişlerini kullandılar.

JADMA satışların, kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1982 mali yılından bu yana ilk kez 10 trilyon yen (90 milyar ABD doları) sınırını aştığını bildirdi. Söz konusu satış miktarı, Japonya'da önde gelen yedi market zincirinin geçen yılki toplam satış miktarına eşdeğer. JADMA ayrıca rekor satışları, müşteri sayısındaki artışa ve yeni hizmet sağlayıcıların pazara girişine bağlıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI