Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Kovid-19'u Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması, ülkedeki aşı olan nüfusun istikrarlı bir büyüme gösterdiğine işaret etti. Kontrol Mekanizması tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin bir sonraki adımda, evrensel ve ücretsiz bağışıklık programına hız vererek, aşı kapsamını Kovid-19 için yüksek risk altındaki kişilerden halkın geneline yaymayı planlıyor. Kontrol Mekanizması, bugüne kadar görülmüş en geniş kapsamlı yoğunlaştırılmış aşılamaya da az kaldığını belirtti.

Bu çerçevede, ilaç ve sağlık, trafik ve eğitim gibi kilit sektörlerle, süpermarketler, büyük ölçekli işletmeler ve iş merkezleri gibi kilit işyerlerinde çalışanlara öncelik verilecek. Kontrol Mekanizması, bazı bölgelerde 60 yaş üstü insanlar arasında aşılamanın başladığını bildirdi. Bunun, kademeli olarak genişlemesi bekleniyor.

Kılavuzlar da, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkları olanların aşılanmasına yönelik talimatlar verecek şekilde geliştirilecek. Kontrol Mekanizması, ülkenin aşı Ar-Ge ve üretiminde dikkat çekici bir ilerleme kaydedilirken, Çin'in günlük aşı uygulamasının Şubat ayındaki 1,5 milyon dozdan 5 milyon doza çıktığını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI