İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi de olan Liu bu sözleri, Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin merkezi Shijiazhuang'da Pazartesi günü açılan Çin Uluslararası Dijital Ekonomi Fuarı 2021'de internet üzerinden yaptığı görüntülü konuşmasında söyledi.

Liu konuşmasında, yeteneklerin cazip hale getirilmesi ve eğitilmesinin, yasal ortamın durmaksızın iyileştirilmesinin, altyapının önceden uygun şekilde inşasının, kaynak ve hizmet tedarikinin optimize edilmesinin, adil rekabetin teminat altına alınmasının ve tekelciliğe karşı durulmasının altını çizdi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu ayrıca özel ekonominin gelişiminin güçlü bir şekilde desteklenmesi, büyümenin stabilize edilmesinde ve yapısal uyum ve inovasyonun desteklenmesinde özel sektörün daha büyük bir rol üstlenmesinin teşvik edilmesi için çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu.

Liu, Çin'de halen özel sektörün vergi gelirlerine yüzde 50'nin üzerinde, GSYİH'ye yüzde 60'dan fazla, teknolojik inovasyonlara ise yüzde 70'in üzerinde katkı sağladığını, öte yandan kentsel istihdamın yüzde 80'den fazlasını özel sektörün sağladığını, Çin'de faaliyet gösteren işletmelerin ise yüzde 90'dan fazlasının özel sektöre ait olduğunu söyledi.

Liu, sosyalist piyasa ekonomisinin geliştirilmesi için reformlara devam edilmesi, üst düzey dışa açılmanın kararlı bir şekilde desteklenmesi ve mülkiyet hakları ile fikri mülkiyet haklarının kararlı bir şekilde korunmasına vurgu yaptı. Liu, özel ekonominin gelişiminin desteklenmesine ilişkin ilke ve politikaların değişmediğini ve gelecekte de değişmeyeceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI