Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya'nın ulusal taşıyıcısı Etiyopya Havayolları, Cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde 28'den fazla ülkeye 50 milyon dozdan fazla aşı taşıdığını duyurdu. Havayolu taşıyıcısından yapılan açıklamada, "Pharma Wing" (İlaç Kanadı) adı verilen teknolojik donanımlı tesisle, dozları farklı ülkelere başarıyla sevk ettiğini ve böylece Etiyopya Havayolları'nın böylesi bir dönüm noktasına ulaşan tek Afrika taşıyıcısı haline geldiği kaydedildi.

Açıklamada, Kovid-19 ile mücadelede ön saflarda bulunan Etiyopya Havayolları'nın salgının ortaya çıkmasından beri, en çok ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri 80'den fazla ülkeye taşıdığı belirtildi. Açıklamaya göre; pandemi nedeniyle ülkeler, sınırlarını kapatıp seyahat kısıtlamaları uygularken, faaliyetlerini durdurmayan havayollarından biri olan Etiyopya Havayolları, farklı ülkelerin mahsur kalmış 63.000'den fazla vatandaşını, aileleri ve sevdikleriyle buluşturdu.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Şirketinin bu zor zamanda oynadığı çok önemli rolü vurgulayan Etiyopya Havayolları Grubu CEO'su Tewolde GebreMariam, "Uyumlu ve kararlı hayat kurtarma çabalarımız sayesinde böylesi büyük bir insani başarıya tanık olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

"Etiyopya Havayolları pandeminin ortasında küresel kargo taşımacılığına yönelik büyük ihtiyaca yanıt vermede yeri doldurulamaz bir rol üstlendi" diyen GebreMariam, şöyle devam etti: "Böylece Havayolu, kıtanın ve küresel dayanışmanın öncüsü ve simgesi olduğunu kanıtladı" 75 yıldır faaliyette olan Etiyopya Havayolları, Afrika'nın en hızlı büyüyen havayolu ve kıtanın önde gelen taşıyıcılarından biri haline geldi.

Editör: İRFAN KARSLI