Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (NIPA), planın, ülkenin fikri mülkiyet taahhütlerini güçlendirme yolculuğunda ayrıntılı hedefler ve önlemler içeren bir taslak olduğunu söyledi. NIPA Başkanı Shen Changyu'ya göre, plan, öngörülen nicel göstergeler önermenin yanı sıra, Çin'in fikri mülkiyet hakları çalışmalarının koruma, uygulama, hizmet düzeyi ve uluslararası işbirliğine ilişkin yeni hedeflerini de açıkça ortaya koyuyor. Shen, "Bütün bu hedefler ve göstergeler, Çin'in fikri mülkiyet hakları sektöründeki kabiliyetini güçlendirmek için aşamalı hedeflerine ulaşmasını sağlamak amacıyla hazırlandı" dedi.

Öngörülen temel nicel göstergeler arasında, 2021-2025 döneminde, 10.000 kişi başına yüksek değerli buluş patentlerinin sayısının 12'ye, denizaşırı ülkelerde verilen patentlerin sayısının 90.000'e ve fikri mülkiyet haklarının yıllık ithalat ve ihracat hacminin 350 milyar yuana (yaklaşık 54,7 milyar ABD dolarına) ulaşması bulunuyor. Plandaki göstergeler arasında ayrıca, patent yoğun endüstriler ve telif hakları endüstrilerinin katma değerininin sırasıyla GSYİH'nin yüzde 13'ünü ve yüzde 7,5'ini oluşturması hedefleri de yer alıyor.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI