Brezilya Sağlık Bakanlığı son 24 saatte, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek ikinci rakam olan 75.102 yeni vakanın bildirildiğini açıkladı. Brezilya'da en yüksek günlük vaka sayısına, 87.743 yeni vakanın bildirildiği 7 Ocak'ta ulaşılmıştı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Böylece Brezilya'da şu ana dek bildirilen toplam vaka sayısı 10.793.732, toplam can kaybı ise 260.970 oldu. Ülkede halen günlük can kaybı 100.000 kişi başına ortalama 124 ve günlük vaka sayısı 100.000 kişi başına ortalama 5.136 seviyesinde bulunuyor.

Brezilya, Kovid-19 nedeniyle yaşanan toplam can kaybı sayısında ABD'nin ardından dünyada ikinci, toplam vaka sayısında da ABD ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyor.

Öte yandan Perşembe günü Brezilya'nın 27 eyalet valisinden 14'ü, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya bir mektup yazarak federal hükümetin aşı temin etmek için daha yoğun çaba sarf etmesini talep etti.

Valiler, bir felaketin "eşiğinde" oldukları uyarısında bulunarak kitlesel aşılamanın "pandemiyi durdurabilecek en çok tavsiye edilen alternatif ve muhtemelen de tek alternatif" olduğunu söyledi. Brezilya, Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşısı ile İngiliz AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşıyı almak için başvurmuş bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI