Bolivya, Çin ilaç firması Sinopharm tarafından geliştirilen Kovid-19 aşıları ile halkını aşılamak için Perşembe günü, doğudaki Santa Cruz kentinde tarihinin en büyük aşılama kampanyasını başlattı.

Bolivya Cumhurbaşkanı Luis Arce, hükümet yetkilileri ve Çin Büyükelçiliği temsilcilerinin eşliğinde kampanyanın açılışını yaptı. İlk aşılananlar, sağlık sorunları olan kişilerdi.

Santa Cruz'daki Ulusal Tropikal Hastalıklar Merkezi'nde ilk aşılanan kişi olan Monica Alejandra Cruz, "Bu aşıyla kendimizi güvende hissediyoruz, böylece haftada üç kez birlikte diyaliz yaptığım tüm çalışma arkadaşlarım korunabilecek" dedi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Yüksek risk grubundaki yüz kişi, Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu sosyal mesafe kurallarına uyarak aşılama merkezine geldi. Yeni tip koronavirüs, 245.719 Kovid-19 vakası ve 11.547 can kaybının yaşandığı ülkenin farklı bölgelerine yayılırken, bu "umut dozları" halkta aşılama kampanyasının pandemiyi kontrol altına alacağına dair yüksek beklenti yarattı.

Çarşamba günü, Beijing'den bu Latin Amerika ülkesine Çin aşılarından bir parti ulaştı. Aşıların bir kısmı Santa Cruz'da kaldı, geri kalanıysa aşılama çalışmalarına devam etmek için ülkenin diğer bölgelerine dağıtıldı.

Hükümetin planına göre, aşılama kampanyasında ilk olarak sağlık çalışanları ve 60 yaş üstündekilerle birlikte sağlık sorunları bulunanlar aşılanacak. Kararlı desteği için Çin'e teşekkür eden Arce, Bolivya halkını pandemiyle mücadele için aşı olmaya çağırdı.

Arce, "Yüksek risk grubundaki insanları aşılıyoruz ve bir yıl boyunca güvensizlik ve büyük endişe yaşayan tüm insanlara kademeli olarak ulaşacağız" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI