Üst düzey bir ABD sağlık yetkilisi, ülke genelinde Kovid-19 varyantlarının bulaşmasının neden olduğu 2.100'ün üzerinde vakanın bildirilmesi üzerine yeni ve daha bulaşıcı varyantlarla beslenerek yenilenmiş bir Kovid-19 dalgasının görülmesinin olası olduğu uyarısında bulundu.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Direktörü Francis Collins, Perşembe günü CNN'e verdiği demeçte, "Şu anda öyle görünüyor ki, ABD'de B.1.1.7 denilen bu varyant yüzünden başka bir dalga yaşama riskiyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ilk olarak İngiltere'de görülen B.1.1.7 varyantının, Perşembe günü itibariyle 45 ABD eyaletinde 2.102 enfeksiyona yol açtığını bildirdi.

CDC verilerine göre ABD'de koronavirüs varyantları toplam 2.157 vakaya neden oldu. Collins, ülkedeki yeni Kovid-19 vakaları ve hastaneye yatışların düşüş eğilimde olduğunu, ancak bunun devam etmeyebileceğini vurguladı. Collins, "Aşağı yönlü eğilimin kesin olduğunu hiçbir şekilde varsaymamalıyız. Yönü tekrar yukarı dönebilir" dedi.

Bilim insanları, Kaliforniya'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı konusunda kaygılarını dile getiriyor. Bilimsel araştırmalara göre B.1.427/B.1.429 ya da CAL2.0C olarak adlandırılan varyantın daha bulaşıcı olabileceği ve daha ağır bir hastalığa yol açabileceği düşünülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI