Hainan'ın kıyı kasabası Boao'da gerçekleştirilen dört günlük konferansa aralarında 60 ülke ile bölgeden hükümet yetkilileri, girişimciler ve bilim insanlarının da bulunduğu 2 bin 600'den fazla kişi katıldı. Bu yıl aynı zamanda Boao Asya Forumu'nun 20. yıl dönümü olma özelliği taşıyor. "Değişen Dünya: Küresel Yönetişimi

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Güçlendirmek ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni İleri Taşımak İçin El Ele Vermek" temasıyla düzenlenen bu yılki konferans, Asya'daki ülkeler ve bölgelerin güncel kaygılarına yanıt verirken, çeşitli taraflara küresel yönetişim ve işbirliğini geliştirmenin yollarını tartışmak için önemli bir platform sağladı. BFA Genel Sekreteri Li Baodong, toplantının olumlu sonuçlara ulaşmada ve pandemiyle mücadele ile küresel yönetişimin güçlendirilmesi için el ele vermek ve mutabakata varmak konusunda yardımcı olduğunu söyledi.

Li, konferansın çok taraflılık ile iletişimin güçlendirilmesinin ilerletilmesi çağrısında bulunduğunu ve dünya ekonomisini canlandırmak ile ortak kalkınmayı desteklemenin yollarını aradığını ifade etti. 2001 yılında kurulan BFA, kendini Asya'da ekonomik entegrasyonu ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeye adamış ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu.

Editör: İRFAN KARSLI