Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, yetkililerin aşıların yerel yerleşimlere dağıtımında ikinci doz talebini dikkate aldığını belirtti. Mi, yerel yönetimlerden insanların ilk dozdan sekiz hafta sonra ikinci dozu olabilmelerini sağlamak için aşı dağıtımı ve tedariği konusunda titiz davranmalarını istedi. Çin geçtiğimiz yıldan beri Kovid-19 aşılamasında sağlık çalışanlarına öncelik veriyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Li Dachuan, şu ana kadar sağlık çalışanlarının aşılanma oranının yüzde 80'i geçtiğini açıkladı.

Öte yandan pandemi dünyada yayılmaya devam ediyor. Mi, yeni vaka sayısının son sekiz haftadır aralıksız bir şekilde arttığını ifade etti. Mi, "Geçtiğimiz hafta dünya çapında 5,26 milyon yeni vaka vardı. Bu, koronavirüsün yayılmaya başlamasından beri en yüksek haftalık artış" dedi. Mi, virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğini, Çin'in ise halen yurt dışından gelen ve ülke içinde yeniden hareketlenen vakaları önlemede zorluk yaşadığını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI