BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 1 Mart (Xinhua) -- Sert açıklama, Afrika ve Asya'dan gelen öğrenciler ve işçiler gibi diğer ülke vatandaşlarının Ukrayna'dan çıkışta ulaşım araçlarına kabul edilmediklerine yönelik haberlerin ardından geldi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Cenevre'de yaptığı açıklamada, bağışçıların Ukrayna'daki çatışmaların mağdurları için aranan 1,7 milyar dolarlık yardım fonu için 1,5 milyar dolar sözü verdiğini söyledi. Sözcü, çatışmalara rağmen BM çalışanlarının hala bölgede kaldığını ve insani yardım sağladığını belirtti.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Griffiths, basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna'da geçen haftadan bu yana görevli sayısının değişmediğini ve 1500 görevlinin bulunduğunu, Ukrayna'ya girip çıkan bazı görevlilerin olduğunu ifade etti. Dujarric, BM'nin görevlileriyle iletişim hatlarının açık kaldığını belirtti.

Sözcü, BM Çocuklara Yardım Fonu ve ortaklarının çatışmanın yol açtığı zihinsel ve duygusal hasarı tedavi etmek için seferber olduğunu ve Dünya Gıda Programı'nın ilk sevkiyatlarının Türkiye'den Ukrayna'ya yola çıktığını bildirdi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ise, ilk ev eşyası dolu kamyonları Ukrayna'nın merkezinde bulunan tahliye barınaklarındaki ailelere ve diğer ihtiyacı olanlara ulaştırdı.

Editör: İRFAN KARSLI