İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Karar, BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un başkanlık ettiği, Pazar günkü kabine toplantısında alındı. BAE ve İsrail, geçen yıl Eylül ayında Washington'da Abraham Anlaşması'nı imzalayarak ikili ilişkileri normalleştirme yoluna gitmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te bir basın toplantısında konuşuyor, 31 Ağustos 2020. (Fotoğraf: Shalev Shalom/JINI/Xinhua aracılığıyla)

O zamandan bu yana BAE ve İsrail'den çeşitli heyetler; ticaret, yatırım, turizm, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı büyükelçiliklerin açılması ve her iki tarafa fayda sağlayacak diğer alanlarda ikili anlaşmalar imzalamak için bir araya geliyor.

Bu arada Emirates ve Etihad dahil BAE'nin büyük havayolu şirketlerinin 2021'in ilk çeyreğinde Tel Aviv'e ticari uçuşları başlatması bekleniyor. Daha önce iki ülke arasında 112 sefere kadar haftalık uçuşa izin veren bir havacılık anlaşması imzalanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI