Kurtarma ekiplerinin yerel saatle 15:18 civarında iki işçiyi daha dışarı çıkarmasıyla kurtarılan işçi sayısı 11'e yükseldi. Sahadaki insanlar, madencileri alkışlarla selamladı. Kurtarılan işçilerden biri avuç içlerini birleştirerek alkışlayan insanlara minnettarlığını gösterdi.

İlk kurtarılan işçi, Pazar günü yerel saatle 11:13'te madenden çıkarıldı. Çok zayıf durumda olduğu belirtilen işçi tedavi için derhal hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmasında yer alanlardan biri "Günlerce sırayla kuyudaki enkazı temizledik. Bugün nihayet umduğumuz sonuca ulaştık" dedi.

Uzmanlar, Pazar günü 11 madencinin kurtarılmasının beklentilerinin ötesinde olduğunu, çünkü sadece üç gün önce, kurtarma ekiplerinin mahsur kalan işçilere ulaşmak için en az 15 gün daha bloğu kazmak gerekeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Acil Durum Yönetimi Bakanlığı Maden Kurtarma Merkezi Başmühendisi Xiao Wenru, Pazar gününün erken saatlerinde küçük enkaz parçalarını temizledikten sonra kurtarma ekiplerinin aşağıda yalnızca büyük parçalar tarafından önü kapatılmış boş bir alan bulduklarını aktardı ve "Bu keşif, kurtarma sürecini büyük ölçüde hızlandırdı" dedi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Shandong eyaletinin Yantai şehrinde bulunan Qixia'daki madende 10 Ocak'ta meydana gelen patlamanın ardından 22 madenci yer altında mahsur kalmıştı.

Pazar gününden önce kurtarma ekipleri, fiziksel ve psikolojik durumu iyi olan 10 madenciyle temas kurmuştu. Bir diğer madenincininse öldüğüne inanılıyor. Mahsur kalan 10 madenciyi kurtarmak için tıkalı maden kuyusunu kazan kurtarma ekipleri zamanla yarışmaya devam ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI