Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve Dışişleri Bakanı Marise Payne tarafından Salı günü yapılan ortak basın açıklamasında, Avustralya'nın Kabil büyükelçiliğinin 28 Mayıs'ta kapatılacağı belirtildi. Açıklamada, "Afganistan'daki daimi temsilciliğimiz ve Kabil'deki Avustralya büyükelçiliğimiz bu tarihte kapatılacaktır" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, "Avustralya'nın beklentisi, bu önlemin geçici olması ve şartlar elverdiğinde Kabil'de kalıcı bir mevcudiyete yeniden kavuşmamız yönündedir" diye belirtildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Uluslararası birliklerin ve dolayısıyla Avustralya birliklerinin önümüzdeki birkaç ayda Afganistan'dan ayrılacak olması, belirsizliği giderek artan bir güvenlik ortamını beraberinde getirmektedir ve hükümete, devam eden diplomatik mevcudiyetimizi destekleyecek güvenlik düzenlemelerinin sağlanamadığı bilgisi verilmiştir."

Morrison Nisan'da yaptığı açıklamada, Avustralya birliklerinin bu yılın Eylül ayına kadar Afganistan'dan çekileceğini duyurmuştu. Avustralya'nın ulusal yayın kuruluşu Australian Broadcasting Corporation'a (ABC) göre, Avustralya'nın Afganistan büyükelçiliği 2006 yılından bu yana hizmet veriyordu.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Editör: İRFAN KARSLI