OCHA'nın açıklamasında, Hamas'ın kontrolündeki Gazze'de olağan hayatın yeniden tesis edildiği, bazı ana yolların geçilebilir hale getirildiği ve hasarlı elektrik hatlarının, su ve atık su şebekelerinin tamir edildiği belirtildi. Açıklamada, tüm tarafların ateşkesi sürdürmek için çaba göstermesinin kritik önem taşıdığı ifade edildi.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Gazze'ye yardım alanında etkili olunabilmesi için insani yardım görevlilerine engelsiz erişim sağlanmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, insani yardım personelinin, görevlerini yerine getirebilmek için hareket özgürlüğüne sahip olmaları gerektiği belirtildi. OCHA, insani yardm personeli ve insani yardım operasyonlarında kullanılan malzemelerin de korunup, bunlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

OCHA, Perşembe günü Gazze için bir acil yardım çağrısı yapılacağını duyurdu. OCHA'ya göre, işgal altındaki Filistin topraklarından sorumlu BM İnsani Yardım Koordinatörü Lynn Hastings, geçen hafta sonu Gazze'de iki gün geçirdi ve 11 gün süren çatışmalarda hayal bile edilemeyecek acılara katlandığını söylediği insanlarla konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI