Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, telefon görüşmesi sırasında Aboul-Gheit ve yeni BM elçisinin önümüzdeki aylarda yapılacak kritik öneme sahip Filistin ve İsrail seçimleri öncesinde bölgedeki son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Filistinliler 22 Mayıs'ta parlamento seçimlerini, ardından 31 Temmuz'da devlet başkanlığı seçimlerini yapacak. İsrail ise 23 Mart'ta parlamento seçimlerini gerçekleştirecek. Aboul-Gheit, BM yetkilisine, Filistin davasının, yeni aşamada ortak Arap davası için ana eksenlerden biri olduğunu ileri süren Arap dışişleri bakanlarının son toplantısının sonuçları hakkında bilgi verdi.

8 Şubat'taki olağanüstü toplantıda Arap dışişleri bakanları, Filistin meselesinin tüm Arap ülkelerinin ana gündemi olduğunu teyit ederken, Filistin halkının meşru ve vazgeçilemez haklarına desteklerini ifade ettiler.Bu arada Aboul-Gheit, Filistinli grupların Mısır'ın başkenti Kahire'de son zamanlarda düzenledikleri uzlaşma görüşmelerinin önemini vurguladı ve Arap Birliği'nin Filistin'de uzlaşı yolunu desteklediğini ekledi.

Aboul-Gheit, ulusal uzlaşmanın sağlanmasının ve Filistin meşruiyetinin yenilenmesinin İsrail ile gelecekteki barış müzakerelerinde Filistin tutumunu güçlendireceğini de belirtti. Arap Birliği başkanı ayrıca, BM elçisinin İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli çözüm bulma şansını ortadan kaldıracağını söylediği İsrail yerleşimlerinin genişlemesini kınamasını da takdir etti.

Editör: İRFAN KARSLI