Fransız-Hollandalı grubun CEO'su Benjamin Smith, yayınladığı bir basın açıklamasında, havayolu şirketinin "tüm dünyada aşı uygulamalarının ilerlemesinin ve seyahat izinlerinin uygulanmasının, sınırların yeniden açılmasına ve trafiğin eski haline dönmesine imkan vereceği umuduyla, yaz sezonunu güven içinde dört gözle beklediklerini" dile getirdi.

Grubun ikinci çeyrekte pandemi öncesi uçuş kapasitesinin yüzde 50'si düzeyinde faaliyet gösterme ve sonrasında "talebin daha yüksek olacağı tahminleri sayesinde" Temmuz-Eylül döneminde 2019 öncesinde göre yüzde 55 ila yüzde 65 kapasiteye çıkma hedefini bildiren açıklamada, "Seyahat kısıtlamalarını azaltma ve sınırları yeniden açmanın anahtarı, geniş kapsamlı aşılamanın hızla uygulanmasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Air France-KLM, yılın ilk üç ayında seyahat kısıtlamalarından olumsuz etkilenmeye devam etti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yolcu sayılarının yüzde 73 oranında azalması ve gelirlerin yaklaşık yüzde 57 düşmesi nedeniyle şirketin net zararı 1,5 milyar euro (1,8 milyar ABD doları) düzeyinde gerçekleşti.
2020 yılında Kovid-19 kapanması ve seyahat kısıtlamaları yüzünden "bu zamana kadar görülen en ciddi krize" giren Air-France KLM, deftere 7,1 milyar euroluk net zarar işlemişti.

Editör: İRFAN KARSLI