Morrison, koronavirüs pandemisinin ardından dijital teknolojilerdeki yükselişi hızlandırmayı amaçlayan 1,2 milyar Avustralya doları (926,5 milyon ABD doları) değerindeki planın ana hatlarını açıkladı. Dijital Ekonomi Stratejisi, hükümetin dijital MyGov (Benim Hükümetim) ve My Health Record (Sağlık Kaydım) sistemlerini geliştirmeye yönelik 501,9 milyon Avustralya dolarını (387,5 milyon ABD doları) ve çalışanların dijital yeteneklerini geliştirmeye yönelik 100 milyon Avustralya dolarından (77,2 milyon ABD doları) fazla fonu kapsıyor.

Bunun yanı sıra, 124 milyon Avustralya doları (95,7 milyon ABD doları) da ülkenin yapay zeka (AI) kapasitesini geliştirmek için harcanacak. Bu kapsamda İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) da ulusal bir yapay zeka merkezi kuracak ve yönetecek.

Morrison, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avustralya'daki her işletme artık bir dijital işletme. Bu dönüşüm yalnızca olması gereken ulusal bir dönüşüm değil, aynı zamanda dünyanın genelinde yaşanan bir dönüşüm" dedi. Avustralya Başbakanı, "Kovid-19 sonrasındaki ekonomik toparlanmamızı garanti altına almak için dijitalleşme konusunda gaza basmaya devam etmeliyiz" diye ekledi. 2021/2022 federal bütçesinin bir parçası olan paket, hükümetin dijital ekonomi yatırımlarını 2 milyar Avustralya dolarına (1,54 milyar ABD doları) çıkarıyor. Avustralya Maliye Bakanı Josh Frydenberg ise "Dijital adaptasyonun daha da benimsenmesi, istihdam ve daha yüksek ücretler yaratarak rekabetçiliğimizi geliştirecek ve üretkenliğimizi artıracak" açıklamasında bulundu.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI