Afganistan'daki bir ulusal bağımsız seçim izleme ajansının icra kurulu başkanı, Çarşamba günü ülkenin başkenti Kabil'de suikaste kurban gitti. Başkent polisi saldırıyı doğruladı.

Kabil Emniyet Müdürü Sözcüsü Firdevs Faramarz, Xinhua'ya verdiği demeçte Afganistan Özgür ve Adil Seçim Vakfı (FEFA) İcra Kurulu Başkanı Yusuf Raşid'in sabah saatlerinde 7. Polis Bölgesi'ndeki Chihilstoon'da silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Haberlere göre, Raşid ve şoförü ateş edildiğinde araçtaydı. Kabil'deki bir hastaneye kaldırılan Raşid'in şoförü, aldığı ciddi kurşun yaralarına yenik düştü. Şimdiye kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen bir grup olmadı. Çarşamba günkü saldırı, yaklaşık 5 milyon nüfuslu başkentte düzenlenen ve hedef gözeten bir dizi saldırının sonuncusuydu.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Salı günü, Kabil'de bir ev yapımı bombanın patlaması sonucu, ülkenin en büyük hapishanesinin aralarında iki kadın doktorun da bulunduğu dört çalışanı hayatını kaybetmiş, iki sivil de yaralanmıştı. Aynı gün, Kabil'deki askeri üniversitede ders veren bir albay da 12. Polis Bölgesi'nde silahlı kişiler tarafından vurularak öldürülmüştü.

Editör: İRFAN KARSLI