Yerel polis, Pazartesi günü Afganistan'da meydana gelen iki el yapımı bombanın patlamasıyla yedi kişinin öldüğünü doğruladı.

Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Ülkenin doğusunda yer alan Parvan vilayeti polisinden Mohammad Sadiq Hashimi'nin Xinhua'ya yaptığı açıklamaya göre, vilayet otoyol polis amiri Wali Mohammad ve dört polis, Pazartesi günü saat 1:30 sularında vilayet merkezi Çarikar'da, 2. Polis Mıntıkası'nda, bindikleri aracın bir bombaya isabet etmesi sonucu öldü.

Ülkenin batısındaki Badghis vilayeti polis amir vekili Shir Aqa Alokozai ise Xinhua'ya, Muqur ilçesinde yerel saatle 7:30 civarında Taliban'ın el yapımı bombasının patlamasıyla bir yük kamyonunun parçalanması sonucu iki sivilin öldüğünü, bir sivilin yaralandığını aktardı. Araçlar patlamaların etkisiyle parçalandı. Polis yetkilileri militan Taliban örgütünü yol kenarına bomba yerleştirmekle suçluyor.

Afganistan'daki militanlar, ev yapımı, El Yapımı Patlayıcılar'ı yol kenarlarına ve kara mayınları olarak yerleştirip güvenlik güçlerini hedef alıyor, ama ölümcül silahlar sivilleri de vuruyor.

Editör: İRFAN KARSLI