Filistinli bir yetkili Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistin'le İsrail arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesini desteklemek amacıyla Filistin, Mısır ve Ürdün'ün ortak hareket ettiğini söyledi.

Ortak hareket kararı, üç ülkenin dışişleri bakanları arasında Filistin davasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Cumartesi günü Kahire'de düzenlenen istişare toplantısı sonucunda alındı. Filistin'in Mısır Büyükelçisi Diab el-Louh, Filistin'in resmi radyo istasyonu "Filistin'in Sesi"ne yaptığı açıklamada, adil ve kapsamlı bir çözüm bulmak için Filistin meselesini Arap dünyasına ve uluslararası alana taşımak amacıyla toplandıklarını söyledi.

El-Louh, "Bakanlar, uluslararası barış konferansının düzenlenmesini desteklemek için Ortadoğu'nun ve dünyanın içinden geçtiği siyasi değişikliklerden istifade edecekler" dedi. El-Louh'a göre barış hareketi Filistin meselesiyle ilgili alınan uluslararası kararlara dayanacak ve Filistinlilerin 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olmak üzere bağımsız devletlerini kurmalarını amaçlayacak.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Hareket, uluslararası düzeyde ve Avrupa Birliği'nde siyasi, diplomatik ve hukuki eylemlerle, Filistin meselesini bir an önce çözmenin önemini vurgulayacak. 28 Ekim'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'i uluslararası bir barış konferansının toplanması için acil olarak istişarelerde bulunmaya çağırmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI