Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

CNN, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verilerine dayanan haberinde, aşının ikinci dozunu olmayı atlayanların sayısının ülke genelindeki aşılama kampanyasının ilk birkaç haftasında aşılananlara kıyasla iki katın üzerine çıkarak Mart ayında yaklaşık yüzde 3,4 arttığını aktardı. Sağlık yetkilileri, Pfizer and Moderna aşılarını olan kişilerin, aşılamanın tamamen etkili olabilmesi için ilk dozdan üç ya da dört hafta sonra ikinci dozu olmaları gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles'taki Kaliforniya Eyalet Üniversitesi kampüsünde sürücülerin Kovid-19 aşılama alanına girişine yardımcı olan ABD Ulusal Muhafızları üyeleri, 22 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı olan Anthony Fauci, Pazar günü CNN'e yaptığı açıklamada yaşananlara şaşırmadığını, bunun birden fazla dozu olan aşılar söz konusu olduğunda sıklıkla yaşandığını söyledi.

CNN, Fauci'nin "Ne zaman iki dozlu bir aşı söz konusu olsa insanların şu ya da bu sebepten -- uygun zamanı bulamamak, unutmak, pek çok başka sebep -- ikinci aşı için gelmediklerini göreceksiniz" dediğini aktardı. CNN'in aktardığına göre, aşı talebindeki ağır ilerleyişi, aralarında aşılara karşı tedirginliğin de bulunduğu faktörlere bağlayan uzmanlar, bu konuda daha derinlikli bir analiz yapılması gerektiğini de vurguladı.

Editör: İRFAN KARSLI