Sağlık

Zimbabve'nin başkenti, süreci hızlandırmak için aşı uygulamasını şehir geneline yayıyor

Zimbabve'nin başkenti Harare, pandemiye karşı aşılamayı hızlandırmak için daha fazla aşılama merkezi açtı. Harare Belediye Meclisi, Pazar günü yaptığı açıklamada, 1,5 milyon n...

Abone Ol

Zimbabve'nin başkenti Harare, pandemiye karşı aşılamayı hızlandırmak için daha fazla aşılama merkezi açtı. Harare Belediye Meclisi, Pazar günü yaptığı açıklamada, 1,5 milyon nüfusluk şehirde aralarında hastanelerin, polikliniklerin ve uydu kliniklerin de olduğu 24 merkezin aşılama merkezi olarak belirlendiğini belirtti. Daha çok insanın katılımını teşvik etmesi umuduyla bu Paskalya tatili döneminde de aşılama yapılacak. Hükümet, sürü bağışıklığına ulaşmak için 16 milyonluk nüfusun 10 milyonunu aşılamayı amaçlıyor.

Zimbabve'nin başkenti Harare'deki Wilkins Hastanesi'nde bir sağlık görevlisi, bir yerel sakine Kovid-19 aşısını uygulamak üzere hazırlanıyor, 24 Mart 2021. (Fotoğraf: Shaun Jusa/Xinhua)

Zimbabvelilere Çin yapımı Sinopharm ve Sinovac aşıları uygulanıyor. Ayrıca ülke, Rusya, Hindistan ve COVAX küresel dağıtım programından aşıların da teslimini bekliyor. Ulusal aşılama programının başladığı 18 Şubat'tan bu yana Zimbabve'de şu ana kadar toplam 111.588 kişiye Çin aşısı yapıldı. Bunların 16 binden fazlası ise ilk doz aşılarını Paskalya Cuması'nda yaptırdı.