Sağlık

Yunanistan sığınmacılara Kovid-19 aşısı yapmaya başladı

Yapılan basın açıklamasına göre, aşı kampanyası Ege Denizi'ndeki Midilli, Sakız ve Sisam adalarında bulunan kabul tesislerinde başladı ve önümüzdeki hafta diğer adalarda ve an...

Abone Ol

Yapılan basın açıklamasına göre, aşı kampanyası Ege Denizi'ndeki Midilli, Sakız ve Sisam adalarında bulunan kabul tesislerinde başladı ve önümüzdeki hafta diğer adalarda ve ana karada da yapılacak. Bakanlık kısa süre önce yaptığı açıklamada, ülke genelindeki bu tesislerde yaklaşık 60 bin kişinin bulunduğunu bildirmişti.

Bugüne kadar Yunanistan'da yaklaşık 5,7 milyon doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Yetkililer tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, iki milyondan fazla insanın tamamen aşılanmış olduğu kaydedildi. 7 Kasım 2020 tarihinde, bir yıl içinde ikinci kez kapanmaya giden Yunanistan, bu kapanmada uygulanan kısıtlamaların çoğunu, aşı kampanyasının ilerlemesi ve yeni enfeksiyon sayısının azalması nedeniyle son haftalarda kademeli olarak gevşetti ve turizmi yeniden açtı.

Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü, Perşembe günü itibarıyla son 24 saat içinde bin 239 yeni koronavirüs vakası bildirildi ve bu vakalardan biri, bir sınır kapısında tespit edildi. Pandemi başladığından beri Yunanistan'da 406 bin 751 vaka teyit edildi. Yunan yetkililer, son 24 saat içinde koronavirüs nedeniyle 39 can kaybının kaydedildiğini açıkladı. Böylece ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 12 bin 184'e çıktı.