Sağlık

Yeni Zelanda hükümeti, bulaşıcı hastalıklarla ilgili araştırmalar için 25 milyon ABD doları kaynak sağladı

Sağlık Bakanlığı'nın Bilim Başdanışmanı İan Town yaptığı yazılı açıklamada, üç yıl süreyle sağlanacak 36 milyon Yeni Zelanda doları (25.3 milyon ABD doları) fon ile, yeni bir...

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı'nın Bilim Başdanışmanı İan Town yaptığı yazılı açıklamada, üç yıl süreyle sağlanacak 36 milyon Yeni Zelanda doları (25.3 milyon ABD doları) fon ile, yeni bir bulaşıcı hastalıklar araştırma ve beceri geliştirme programının başlatılacağını ifade etti.

Araştırmanın, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, kontrolü ve yönetimi üzerinde duracağını belirten Town, bütçenin, Yeni Zelanda'nın bulaşıcı hastalıklarla mücadelede bilime dayalı yaklaşımını destekleyeceğini vurguladı. Yatırım sürecini yönetecek olan İş, Yenilik ve İstihdam Bakanlığı (MBIE), platform hostu için Ekim ayından itibaren teklif almaya başlayacak.

Platformun hedeflerine göre bu yatırımın Yeni Zelanda'nın bulaşıcı hastalıklara müdahale ve yönetim kabiliyetini önemli ölçüde artırması, önemli eksiklikleri gidermesi ve çevik ve entegre bir araştırma ve müdahale sistemi oluşturması gerekiyor. İş, Yenilik ve İstihdam Bakanlığına göre, yatırımın, "Yeni Zelanda'nın, bulaşıcı hastalıkların yayılmasına karşı hazırlıklı olmasını ve hazır olma durumunu da artırmasını" sağlaması gerekiyor.