Sağlık

Yeni Zelanda hastaneleri grip benzeri kış hastalığı karşısında zor durumda

Auckland'daki bir çocuk hastanesi olan Starship Hastanesi'ne başvuran solunum hastalığı yaşayan çocukların sayısı rekor seviyeye çıktı. Auckland Bölgesi Sağlık Kurulları da re...

Abone Ol

Auckland'daki bir çocuk hastanesi olan Starship Hastanesi'ne başvuran solunum hastalığı yaşayan çocukların sayısı rekor seviyeye çıktı. Auckland Bölgesi Sağlık Kurulları da respiratuvar sinsitiyal virüs (RSV) gibi solunum yolları virüslerine yakalanan hastaların sayısında artış olduğunu teyit etti. Yeni Zelanda Pratisyen Hekimler Kraliyet Üniversitesi'nden Bryan Betty, Kovid-19'la alakalı sınır kısıtlamalarının ardından RSV'nin suşları gibi yaygın virüslerin yeniden Yeni Zelanda'ya döndüğünü söyledi.

Betty, "Genelde bu tür viral ya da solunum yoluyla ilgili hastalıklar denizaşırı ülkelerden geliyor. Bu nedenle Avustralya sınırını açmamızla birlikte bir anda virüsün Yeni Zelanda toplumuna girdiğini gördük ve de artış yaşandığını gözlemliyoruz" dedi. Hastalık özellikle iki yaşına kadar olan çocuklarda yaygın olarak görülüyor. Auckland Bölge Halk Sağlığı İdaresi (ARPHS), Auckland'da çocuk bakımıyla ilgilenenlere yönelik olarak yaptığı açıklamada, Auckland'daki okul öncesi çocuklar ile erken öğrenim hizmeti personeli arasında görülen grip benzeri hastalığa dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Bir ARPHS sözcüsü de bölgede grip benzeri hastalıkların geçen yıl çok düşük oranda görüldüğünü ancak virüslerde yaşanan artışın büyük ihtimalle geçen yıl hastalanmayan ve bağışıklık geliştirmeyenler ile bu yıl hasta olanları da etkileyeceğini söyledi. Ülke genelinde ise Hawke Körfezi ve Christchurch hastaneleri de son aylarda tedaviye ihtiyaç duyan hasta çocuk sayısının arttığını ve içlerinden bazılarının yoğun bakıma kaldırıldığını doğruladı.