Politika

Yeni Zelanda Afganistan'a daha fazla insani destek sağlıyor

Mahuta, yaptığı yazılı açıklamada, "Krizin kadınlar ve kız çocuklarını orantısız biçimde etkilediği Afganistan'da insani yardımlara önemli ölçüde ihtiyaç var" ifadelerini kull...

Abone Ol

Mahuta, yaptığı yazılı açıklamada, "Krizin kadınlar ve kız çocuklarını orantısız biçimde etkilediği Afganistan'da insani yardımlara önemli ölçüde ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. Birleşmiş Milletler, Afganistan'da Mayıs ayından beri yerlerinden edilen çeyrek milyon insanın yüzde 80'inin kadın ve çocuklar olduğunu tahmin ediyor.

Mahuta, "Kadınlar ve kız çocuklarının bugün Afganistan'da karşı karşıya kaldığı tehlikeler nedeniyle, en çok ihtiyaç duyulan insani yardımları ve korumayı sağlayan örgütleri desteklemek her zamankinden daha önemlidir" dedi. Yeni Zelanda, UNICEF ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'na finansman sağlıyor. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı, özellikle kadınlar ve çocukların desteklenmesine odaklanan bu iki örgütün sahadaki acil ihtiyaçlara cevap verdiğini söyledi.

Mahuta, Yeni Zelanda'nın, kadın ve kız çocuklarının güvenliği ve insan haklarını sağlama çağrısında bulunan iki açıklamayı desteklediğini hatırlattı. Söz konusu açıklamalardan biri İnsan Hakları Konseyi'nden gelmişti. İkincisi ise kadın siyasi liderlerden gelmişti. Liderler, eşit hakları ve fırsatları desteklemeye ve geliştirmeye devam edilmesi için ortak çağrıda bulunmuştu. Yeni Zelanda'nın bu son desteği, 20 Ağustos'ta Kızılhaç Örgütü ile BM Mülteciler Ajansı'na 3 milyon Yeni Zelanda doları (2,13 milyon ABD doları) sağlamasının ardından geldi.