Chongqing'den gelen kamyonlar, yaklaşık 1.400 kilometre yol kat ederek Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Longbang Limanı'ndan geçiyor ve Vietnam'daki varış noktalarına iki gün içinde ulaşabiliyor. Yeni taşımacılık hattı, malların güvenli ve zamanında teslim edilmesini sağlayarak, Çin'in batısı ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasındaki ticareti daha da teşvik edecek.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Chongqing, sınır ötesi karayolu taşımacılığı hizmetini 2016 yılında başlattı. Bugüne kadar aralarında Kamboçya, Singapur, Tayland, Kazakistan ve Özbekistan'ın da bulunduğu ülkelere toplam 7.400'den fazla kamyon mal taşıdı. Gümrük verileri, Chongqing'in dış ticaretinin, yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,6 artarak 442,45 milyar yuana (yaklaşık 68.67 milyar dolar) ulaştığını gösterdi. Denize kıyısı olmayan Chongqing, Çin'in yeni tur açılma politikalarında hızla öne çıkan bir kent olarak dikkat çekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI