Politika

Yemenli yetkili: Yemen'de hükümet- Husi çatışmalarında 44 kişi öldü

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan yetkili, "İsyancı Husi savaşçıları, Marib'in batısında hükümet yanlısı güçlerin çeşitli mevzilerine karşı farklı yönlerden büyük çaplı...

Abone Ol

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan yetkili, "İsyancı Husi savaşçıları, Marib'in batısında hükümet yanlısı güçlerin çeşitli mevzilerine karşı farklı yönlerden büyük çaplı askeri operasyonlar gerçekleştirdi" dedi. Yetkili, hükümet yanlısı yerel aşiret mensuplarının da topçu ateşi dahil olmak üzere ağır silahlar kullanan Husi saldırganlarıyla silahlı çatışmalara girdiğini sözlerine ekledi.

Yemenli yetkiliye göre çatışmalar, 27 Husi savaşçısı ile 17 hükümet yanlısı askerin ölümüne, onlarcasının da yaralanmasına neden oldu. Yetkili, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyona ait savaş uçaklarının bir dizi hava saldırısı düzenlediğini ve Marib yakınlarındaki Husi grubunun takviye güçlerini hedef aldığını kaydetti.

Bölgesel ve uluslararası güçler, yoksul Arap ülkesi Yemen'de uzun süredir devam eden ihtilafı sona erdirmek ve kalıcı barışı sağlamak için çaba sarf ederken, çok sayıda Yemen vilayeti ve bölgesinde çatışmalar şiddetlenmeye devam ediyor.

İran'ın desteklediği Husi isyancıların ülkenin kuzeyindeki bazı vilayetlerin kontrolünü ele geçirip uluslararası alanda tanınan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini başkent Sana'yı terk etmeye zorladığı 2014 yılından beri Yemen'de iç savaş yaşanıyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Hadi'nin hükümetini desteklemek amacıyla Yemen'deki askeri çatışmalara Mart 2015'te müdahale etmişti.