El-Husi, örgütün yönetimindeki Al Masirah televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "(ABD Başkanı Donald) Trump yönetiminin Ansar Allah'ı terör örgütü ilan etmesini kınıyoruz ... ve buna cevap verme hakkımız var" dedi. El-Husi "Terörün kaynağı, Trump yönetiminin politikalarıdır" ifadelerini kullandı.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Pazar gününün ilerleyen saatlerinde bakanlığının Ansar Allah olarak bilinen Yemenli Husi grubunu yabancı terör örgütü olarak tanımlama niyetini Kongre'ye bildireceğini açıklamıştı. Pompeo ayrıca Muhammed Ali el-Husi de olmak üzere Husi grubunun üç liderini terörist listesine aldı. İnsani yardım kuruluşlarının eleştirilerine cevaben Pompeo, bakanlığının bu hamlenin insani yardım faaliyetleri ve Yemen'e yardım temini üzerindeki etkisini önlemek için bir plan hazırladığını söyledi.

Husi isyancıların ülkenin kuzeyindeki birkaç vilayetin kontrolünü ele geçirip uluslararası alanda tanınan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini başkent Sana'dan çıkmaya zorladığı 2014'ten beri Yemen iç savaşa gömülmüş durumda. Savaş on binlerce insanın ölümüne sebep oldu, 4 milyon kişiyi yerinden etti ve Yemen'i kıtlığın sınırına sürükledi.

Editör: İRFAN KARSLI