Adının verilmemesi kaydıyla konuşan yerel askeri yetkili, "Hükümet, Şabva'nın petrol bakımından zengin Usaylan semtinin Husilerin elinde bulunan bölgelerinde askeri harekat başlattı, bölgede savaş halindeki iki taraf arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Yerel askeri yetkili, Husilere karşı askeri harekatın aynı anda farklı istikametlerden başlatıldığını ve Usaylan'da bir dizi tepenin ve diğer kilit alanın başarıyla isyancıların elinden geri alındığını sözlerine ekledi. Yerel askeri yetkiliye göre Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun desteklediği Yemen hükümet güçleri, Yemen'in enerji açısından zengin vilayetlerini güvence altına almak ve isyancıların karada ilerleyişlerini durdurmak suretiyle bir başarı kaydedebilmek için askeri faaliyetlerini artırdılar.

Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon son 24 saatte Şabva'ya komşu Marib vilayetinde Husilerin elindeki bölgelere 26 hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Koalisyonun yaptığı basın açıklamasına göre hava saldırılarında 82'den fazla Husi savaşçı öldürülürken 11 askeri araç da tahrip edildi. İran'ın desteklediği Husi milisler Suudi Arabistan destekli Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki son kalesi durumundaki Marib'de kontrolü ele geçirmek amacıyla Şubat ayında büyük bir saldırı başlatmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI