DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Yemen'de Kovid-19 vakalarının artışının yarattığı endişeler nedeniyle, ülkenin kuzeyindeki Hacca ilinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi planlanandan yaklaşık bir ay önce, Perşembe günü sona erdi. Hacca ilinin hükümet kontrolünde bulunan bölgesindeki eğitim makamından yapılan açıklamada, öğrencilerin çoğunun düzgün sınıflarda eğitime erişemediği ve Kovid-19 vakaları artarken maske gibi temel koruyucu malzemelerden yoksun olduğu belirtildi. Açıklamada, bölgedeki çocukların yeniden normal ve güvenli bir şekilde eğitim alabilmeleri için uluslararası topluma yardım çağrısında bulunuldu.

Yemen'in kuzeyinde bulunan Hacca ilinde öğrenciler "çadır okullarındaki" eğitim döneminin son gününde görülüyor, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al- Wafi/Xinhua) Yemen'in kuzeyinde bulunan Hacca ilinde öğrenciler "çadır okullarındaki" eğitim döneminin son gününde görülüyor, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Muhammed Al- Wafi/Xinhua) Yemen'in kuzeyinde bulunan Hacca ilinde öğrenciler "çadır okullarındaki" eğitim döneminin son gününde görülüyor, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Muhammed Al- Wafi/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI