Johnson & Johnson'dan (J&J) Çarşamba günü yapılan açıklamada, yapılan bir bilimsel çalışmada şirketin ürettiği Kovid-19 aşısının ikinci dozunun güçlü bağışıklık tepkisine yol açtığının tespit edildiğini ve bunun sekiz ay sonra takviye doz yapılması gerekliliğini haklı çıkardığı bildirildi.

Johnson & Johnson, araştırmacıların, aşının ikinci dozunu alan kişilerde antikor düzeylerinin, ilk dozu aldıktan sonraki bir aya kıyasla dokuz kat arttığını tespit ettiğini açıkladı. Şirket, deneklerin ikinci dozu ne zaman aldığına veya denek sayısına dair net bilgi vermedi ancak devlete ait çevrimiçi bir veri tabanında klinik deney hakkında yayınlanan bilgiler, ikinci dozun ilk dozdan altı ay sonra verildiğini gösteriyor.

The Wall Street Journal'ın Çarşamba günkü haberine göre bulguların; ABD'nin mRNA aşısı olanlara takviye doz sunmayı planladığı Eylül ayında başlayacak olan ABD takviye doz stratejisini bilgilendirmesi bekleniyor. Gazeteye göre söz konusu program daha sonra muhtemelen J&J'nin viral vektör aşısını da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI