Politika

Yahudi ve Arap kadınlar Kudüs'te barış için yürüdü

Etkinliği, Yahudi ve Arap kadınlardan oluşan Kadınlar Barış Başlatıyor (Women Wage Peace) adlı İsrailli grup organize etti. Yazılı bir açıklama yapan grup, "Bir anlaşmanın ile...

Abone Ol

Etkinliği, Yahudi ve Arap kadınlardan oluşan Kadınlar Barış Başlatıyor (Women Wage Peace) adlı İsrailli grup organize etti. Yazılı bir açıklama yapan grup, "Bir anlaşmanın ilerletilmesini talep etmek için Kudüs'te yürüdük" diye belirtti. Kadınlar, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Yafa Kapısı yakınlarındaki duvarların etrafında insan zinciri oluşturdu ve barış için şarkılar söyledi.

Yahudi ve Arap kadınlar, Uluslararası Barış Günü vesilesiyle Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin duvarları etrafında insan zinciri oluşturdu, 22 Eylül 2021. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

Yahudi ve Arap kadınlar tarafından 2014'te kurulan Kadınlar Barış Başlatıyor grubu, İsrail ile Filistin arasında barışı ve kadınların müzakerelere katılımını hedefliyor. İsrail ve Filistin arasındaki son barış görüşmeleri 2014'te başarısızlıkla sonuçlanmıştı.