Xi, konferansın katılımcılarına ve bu konuda çalışanlara en içten selamlarını iletti. Silah ve teçhizat geliştirmede son beş yılda elde edilen tarihi başarıları selamlayan Xi, bu ilerlemenin ülkenin stratejik yeteneklerine, özellikle de askeri güç anlamında maddi ve teknolojik temel oluşturduğunu söyledi. Çin Cumhurbaşkanı, 14. Beş Yıllık Plan dönemindeki (2021-2025) görevlerin tamamlanmasını hızlandırmak ve silah ile teçhizatlara yönelik modernize edilmiş bir yönetim sisteminin inşasını ilerletmek için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Konferansa, Merkez Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Zhang Youxia da katıldı. Etkinlikte konuşan Zhang, silah ve teçhizat geliştirmede güçlü sinerji yaratma, ulusal güvenlik ihtiyaçlarına odaklanma, bilim-teknoloji özgüvenini ve kendini geliştirmeyi artırma, dünyanın en iyisi olmayı hedefleme ve silah ile teçhizat modernizasyonunu hızlandırma çabalarını vurguladı.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Editör: İRFAN KARSLI